AJUTS AL LLOGUER: RENOVACIÓ 2019


Les Prestacions per al pagament del Lloguer són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial.
 

CONVOCATÒRIA DE RENOVACIÓ 2019: del 21 de gener al 1 de març

Poden accedir a aquests ajuts només les persones beneficiàries de la prestació l'any 2018 i sempre que es mantinguin les condicions per les quals van tenir accés a la prestació.

L’Agència de l’Habitatge enviarà un sms a totes les persones que poden renovar la prestació informant-les de l’obertura de la convocatòria. Per tal de sol·licitar dia i hora de presentació de la documentació, les persones que continuïn empadronades a Manresa poden concertar la visita trucant al telèfon 93 8725601 o bé a través del whatsapp al número 676 103 585.

Les persones empadronades a la resta de poblacions del Bages hauran de posar-se en contacte amb el Consell Comarcal (tel. 93 693 03 50).

L'acreditació del compliment dels requisits es fa amb la presentació del model normalitzat de la “Sol·licitud per obtenir la pròrroga o mantenir la prestació al pagament del lloguer 2019”, que pot descarregar-se a peu d’aquesta pàgina. Cal adjuntar-hi ORIGINAL I FOTOCÒPIA de la documentació següent:
• Rebuts de pagament del lloguer 2019
• Aquelles persones majors d’edat que no hagin fet declaració de la renda 2017 també hauran de dur un Informe de Vida Laboral actualitzat.
• Si és el cas, la documentació que justifiqui que s'han produït canvis respecte a la situació declarada per a la prestació del 2018 (per exemple: si han renovat el DNI o han passat de NIE a DNI, si ha nascut un fill, si han canviat d’habitatge o les seves condicions, etc.).

Els residents en pisos administrats per FORUM també han de demanar cita prèvia.
 
 

Per a més informació sobre les convocatòries accediu a la pàgina d'informació de la Generalitat.

Atenció: Fiscalitat d'aquesta prestació
Atès que la subvenció per al pagament del lloguer és un ajut públic i suposa un guany patrimonial subjecte a l’impost de l’IRPF, si la persona beneficiària ha percebut per qualsevol concepte (inclosa la subvenció per al pagament del lloguer) més de 1.000€ bruts anuals no exempts, té l’obligació de presentar la declaració d’IRPF, en la qual també haurà d’incloure la quantitat percebuda.
 
 
 
Ajuntament de Manresa FOMENT DE LA REHABILITACIÓ URBANA DE MANRESA, SA
Plaça Immaculada, 3 baixos - 08241 Manresa
Telèfon: 93 872 56 01 - Fax: 93 872 72 56 - Correu electrònic: forum@forumsa.cat
Avís legal - Disseny web i programació: La Factoria