SUBVENCIÓ AL PAGAMENT DEL LLOGUER


SUBVENCIÓ AL PAGAMENT DEL LLOGUER 2022


   - Sol·licitants DE 36 ANYS O MÉS 
(TANCADA)
     

- Sol·licitants DE 18 A 35 ANYS
setembre (previsió)Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.
 
La via prevista preferent per a la presentació de la sol·licitud és la via telemàtica, i hi podeu accedir a través de la web de l'Agència de l'Habitatge. Us recomanem que consulteu el Manual per a la tramitació electrònica, on podreu veure tots els passos de la tramitació.

Si es realitza el tràmit de manera telemàtica, abans de poder presentar la sol·licitud de l'ajut, haureu de disposar de certificat digital o IdCAT mòbil i tenir preparats 3 fitxers mínims obligatoris que continguin:

- Contracte de lloguer.
- Rebuts de lloguer de l'any 2022.
- Full de transferència bancària o certificat de titularitat.PREGUNTES I RESPOSTES SOBRE IdCAT MÒBIL O CERTIFICAT DIGITAL


1. Si ja tinc IdCAT mòbil o certificat digital


  • On he d'accedir per presentar la sol·licitud?
Pots accedir-hi des de la pàgina web de l'Agència de l'Habitatge o des de la pàgina de FORUM. Igual que l’any anterior, s’haurà d’emplenar un formulari de sol·licitud i penjar la documentació necessària.

  • Si ja em vaig donar d’alta anteriorment a IdCAT mòbil, cal que torni a sol·licitar l’alta d’aquest servei?
No, no t’has de tornar a registrar. Només necessitaràs escollir la presentació de la sol·licitud amb certificat digital i et donarà l’opció d’escollir Amb IdCAT mòbil.


2. Si no tinc certificat digital ni IdCAT mòbil


  • Puc presentar la sol·licitud via telemàtica?
Sí, pots donar-te d’alta a IdCAT mòbil, si és que no ho has fet anteriorment, amb el DNI/TIE, la targeta sanitària i un telèfon mòbil al teu nom. Aquí trobareu un vídeo explicatiu.

  • No puc donar-me d’alta a l’IdCAT mòbil, què pot passar?
Si intentes donar-te d’alta i t’apareix un error, consulta el llistat d’errors més freqüents per si ho pots solucionar.

  • Puc demanar l’ajut de lloguer si tinc NIE?
Sí, però per fer-ho telemàticament, hauràs de sol·licitar prèviament l'IdCAT mòbil de manera presencial. Trobaràs com fer-ho i a on et pots dirigir per a fer el tràmit clicant aquí.

  • Com obtens l'IdCAT presencialment?
És obligatori per a les persones que no tenen TIE i són extracomunitàries o per les persones que no tenen Targeta sanitària individual ni tampoc targeta de MUFACE.

Si és aquest el teu cas:

Emplena, signa i lliura el formulari. Consulta les oficines on tramitar de forma presencial (oficines d'atenció ciutadana, serveis territorials, oficines de gestió empresarial...). A Manresa pots fer-ho a:
  • Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central. Palau Firal, 1a planta. Telf. 93 693 02 00
  • Serveis Territorials d'Educació de la Catalunya Central. Ctra. de Vic, 175. Telf. 93 693 05 90
Acredita la teva identitat amb un document identificatiu com, per exemple, el DNI. Tots els documents que aportis han d'estar vigents en el moment del registre. Si estigués caducat, és necessari aportar el comprovant de renovació.

  • Què puc fer si tinc alguna dificultat o algun dubte amb l'obtenció de l'IdCAT?
Podeu contactar amb nosaltres per telèfon al 938725601 o per correu electrònic a forum@forumsa.cat i us intentarem respondre el més aviat possible.


Per a més informació sobre aquest tema podeu consultar l'apartat de la web de la Generalitat Preguntes i respostes sobre l'IdCAT Mòbil. 
Ajuntament de Manresa FOMENT DE LA REHABILITACIÓ URBANA DE MANRESA, SA
Plaça Immaculada, 3 baixos - 08241 Manresa
Telèfon: 93 872 56 01 - Fax: 93 872 72 56 - Correu electrònic: forum@forumsa.cat
Avís legal - Disseny web i programació: La Factoria